Vanlige Spørsmål

Opplysninger gitt nedenfor og generelt på fixelwebsite.azurewebsites.net sine sider er kun ment som en informativ kommunikasjon med våre kunder og skal ikke brukes alene for å konkludere. Ta kontakt med elektriker dersom du er usikker på noe med eller rundt ditt elektriske anlegg. Informasjonen under er basert på elektrikernes egne erfaringer og er ikke fullt ut dekkende.

Kjøkken og bad

Jeg har nylig skiftet termostat men gulvet blir ikke skikkelig varmt.

Det er mange ting som spiller inn her. Den enkleste løsningen som kan være aktuell er
å skru opp styrken med hjulet eller knappene på regulatoren/termostaten. Her er det mange typer produkter. Noen går fra 1-10 og andre fra 0-100%. Noen har hjul du vrir på andre har knapper.
Dersom dette ikke gir ønsket effekt kan det være flere grunner til det:
– Brudd på varmekabel
– Dårlig eller feil tilkoblet
– Defekt eller feil innstilt termostat

Varmekablene virker ikke, hva må jeg gjøre, bytte termostat eller pigge?

Det er vanskelig å konkludere om en varmekabel har sluttet å fungere uten å gjennomføre nødvendig måling av varmekabelen. Det er i de fleste tilfeller to årsaker til at en varmekabel har sluttet å fungere, dette er da termostat som har sluttet å fungere eller varmekabelen har sluttet å fungere. Det man kan forsøke er å skru opp termostaten litt for å se om det blir noen reaksjon, men du må kontakte en autorisert elektriker som kan gjennomføre nødvendige målinger for å gi en fullstendig konklusjon.

Hvor lang tid tar det før varmekablene virker?

Det kan ta opp til 12 timer før gulvet når riktig temperatur. Men dette varierer i forhold til hvor mye støp som ligger rundt varmekabelen.

Jeg skal sette inn ny komfyr og platetopp hva må jeg tenke på?

Det er viktig å vite om man skal ha platetopp med induksjon eller ikke. Dette grunnet at en induksjon platetopp krever noe mer strøm. Dersom man har en tradisjonell kjeramisk komfyr i dag og skal bytte til separat platetopp så kan det være nødvendig med ny(e) kurser til kjøkkenet, samt komfyrvakt.

Komfyren virker ikke etter at jeg fikk montert komfyrvakt eller -Noe er feil med komfyrvakten. Hva gjør jeg?

Les brosjyren du fikk da komfyrvakten ble installert. Du kan også klikke deg inn på komfyrvakten via vår hjemmeside, for å finne brosjyren.

Noen komfyrvakter krever at man bytter batterier i sensoren. Prøv det først. I brukerveiledningen skal det stå hvordan dette gjøres.

Prøv å tilbakestille komfyrvakten. Hvordan man gjør dette står i brukerveiledningen. Dersom problemet vedvarer, ta kontakt.

Om du benytter produkt fra CTM lyng kan du ringe dems døgnåpne servicetelefon på 46488100

Eaton komfyrvakt: 90824101

Scandinavian electric / Online: 66775750 (tastevalg, komfyrvakt)

Jeg har kjøpt ny stekeovn med platetopp og ovn adskilt. Hva må gjøres?

Hvis du kun har hatt 1 kurs til komfyr tidligere, så er denne kursen nå kun for å drifte platetopp (induksjon). Man trenger vanligvis mellom 20 og 25 ampere for å drifte platetoppen alene. I tillegg trenger man en kurs på minst 16 ampere som drifter stekeovnen.

Diverse

Jeg må ha ny kurs. Hvor mye koster det?

Det kommer an på anlegget ditt i dag. Er det skjult anlegg? Hvor langt er det fra sikringsskap til rommet/punktet kursen skal gå til? Hvor mange vegger må man eventuelt gjennom? Hva slags vegger er dette? Du kan sende oss en mail med denne informasjonen + bilder av sikringsskapets innmat og kursoversikt for å få en cirka pris. Serviceleder vil da enten gi deg pris med en gang, ellers vil han be om å få komme på befaring.

Jeg skal gjøre en veldig liten jobb. Kan jeg få befaring?

  1. Befaringer er hovedsakelig noe man gjør når arbeidet er relativt stort. Befaring må da til for å planlegge og gi et pristilbud.
  2. Vi tar i utgangspunktet ikke befaring hvis man skal sette opp 1 stikkontakt/bryter/termostat eller 1 lampe etc. Hvis du derimot skal pusse opp kjøkkenet, få på plass en ny kurs, gjøre endringer i sikringsskapet, så gjør vi mer enn gjerne en befaring hos deg.

Lyset flimrer etter at jeg fikk innstalet ny dimmer.

Dimmeren kan være feil innstilt. Er det LED spotter så prøv å skru opp styrken litt før du demper den igjen.

Årsak 1, dimmer er ikke kompatibel med pære, er det led pære må dette ha led dimmer.

Årsak 2. Pæren du har byttet til er ikke dimbar.

Årsak 3. Dimmer begynner å bli slitt.

Hvorfor er det farlig med skjøteledning?

Bruk av skjøteledninger er ikke farlig i seg selv, men mange bruker dem på feil måte. En undersøkelse viser at syv av ti nordmenn kobler elektriske artikler til brannfarlige skjøteledninger i hjemmet sitt. Man skal ikke bruke skjøteledninger til produkter som trekker mye strøm (f.eks. varmeovner, oljeovner, vannkokere osv.) og man skal være forsiktig med å la skjøtelednigner ligge bak sofaen eller under stereobenken hvor det samler seg mye støv og utsettes for mekaniske påkjenninger hver gang man dunker borti med støvsugeren.

Hva kan jeg gjøre for å slippe å ta ut av stikkontakter hver gang det lyner?

For å sikre det elektriske anlegget mot lyn så finnes det noen tiltak som reduserer faren. Dette vil være å installere et overspenningsvern. Oversepnningsvern leder overspenningen vekk fra anlegget. Dette reduserer faren for at elektrisk utstyr blir skadet ved lynnedslag eller forsyrrelser i e-verkets nett.

Får ikke opp sikringen, har slått av alle aperatene, hva er feil?

Det kan være mangt som gjør at sikringen har gått og man ikke får slått den på igjen. Dersom du er utsatt av et slikt tilfelle så bør du kontakte en autorisert elektriker som kan gjennomføre nødvendige måler på ditt anlegg som vil da gi et svar på årsak, samt utbedre årsaken. Man skal ikke prøve å slå på sikringen hele tiden dersom den har slått seg av. Det er en årsak til at sikringen har gått og dersom man hele tiden prøver å slå den på så kan dette utgjøre stor brannfare.

Hva er 24 timer servicetelefon?

Vi har døgnåpen servicetelefon. Det vil si at dersom du har noen elektriske problemer kan du alltid ta kontakt med oss når som helst i løpet av døgnet og vi vil alltid kunne bistå.

Hva er servicegaranti innen 72 timer?

Dersom det skulle være feil, mangler eller annet som skjer etter vi har utført et arbeid hos deg skal vi være på plass innen 72 timer. (Gjelder i 5 år.)

Hva er Infratek rapport / tilsynsrapport?

Fixel har lang erfaring med å utføre utbedringer ift. tilsynet og rapporterer direkte tilbake til el-tilsynet om anleggets forbedring.

Det lokale elektrisitetstilsynet (DLE) er en del av det lokale nettselskap og har som oppgave å reduserer antall skader og ulykker som omfatter elektrisitet i bolig. En sentral del av denne oppgaven er å kontrollere det elektriske anlegget.

Eneboliger skal ha tilsyn hvert 20. år, fritidsboliger kontrolleres hvert 30. år.

DLE setter vanligvis bort den praktiske utførelsen av disse kontrollene til et sakkyndig selskap. Etter utført el-kontroll mottar du en rapport om ditt elektriske anleggs feil og mangler, og en frist for når reparasjonene må utføres.

Avvik må utføres av en DSB Godkjent bedrift. Det er vi.

Tilsynsrapport

Nytt sikringsskap, kurssikringene går oftere?

De nye sikringene løser ut når dem skal. Dette sikrer anlegget, kabler og apparater. De nye sikringene kan også løse ut på jordfeil ved en feil i anlegget.

De gamle sikringene kan stå flere timer med mye overbelastning uten å løse ut

er meget skadelig for det elektriske anlegget og kan være brannfarlig.

Eaton

jordfeil =blå       overbelastning=hvit

Schneider

Jordfeil=rød       overbelastning=grønn

Bruksanvisning skal være montert i sikringsskapet.

Halv spenning i boligen.

Du har mistet en fase. Dette kan komme av en brent fase eller en defekt sikring.

Merker at spottene ryker ofte.

Det er fordi halogen spotter bruker mye strøm og blir fort varme, dermed kan være årsaken til brann. Siden halogen spotter bruker mye strøm kan sjulte kabler brenne og koblingene ryke eller miste kontakt. De fleste halogenspotter har trafoer, disse har en begrenset levetid. Disse må da skiftes, det beste er å bytte over til nye integrerte led spotter. Høy spenning, mye vibrasjoner. Det kan være at dimmeren er defekt. Halogen skal slutte å produseres og led er erstatningen. Led spotter bruker mye mindre strøm og lyser bedre. Hvis jeg opplever noe med mine spottere som flimring, dårlig lys eller ikke skrur seg på kan dette være feilen.

Hvor finner jeg bruksanvisningen?

De mest vanlige bruksanvisningene finner du her: Bruksanvisninger

Hva er forskjellen på en termostat og effektregulator?

Effektregulator går på prosent og intervaller og er best når det ikke er lagt opp føler. Termostat har føler og går på Grader.

Hva er fordelen med smartløsning/appstyring?

Strømbesparelsen, Fler innstillinger. Kontroll på telefonen

Kan jeg bytte termostat selv?

Nei, må utføres av faglært person.

Hvor finner jeg informasjon om jobben?

Logg deg inn på din side

Her finner du all informasjon om jobben som har blitt utført hos deg.

Dersom du mangler passord kan du sende oss en melding eller ringe, så vil du få tilsendt et nytt passord.