Vanlige Spørsmål

Opplysninger gitt nedenfor og generelt på fixel.no sine sider er kun ment som en informativ kommunikasjon med våre kunder og skal ikke brukes alene for å konkludere. Ta kontakt med elektriker dersom du er usikker på noe med eller rundt ditt elektriske anlegg. Informasjonen under er basert på elektrikernes egne erfaringer og er ikke fullt ut dekkende.

Kjøkken og bad

Jeg har nylig skiftet termostat men gulvet blir ikke skikkelig varmt.

Det er mange ting som spiller inn her. Den enkleste løsningen som kan være aktuell er
å skru opp styrken med hjulet eller knappene på regulatoren/termostaten. Her er det mange typer produkter. Noen går fra 1-10 og andre fra 0-100%. Noen har hjul du vrir på andre har knapper.
Dersom dette ikke gir ønsket effekt kan det være flere grunner til det:
– Kabelen kan ligge for ”dypt” i gulvet slik at varmen går nedover.
– Er det lagt flis på flis? Da vil varmen bli dårligere på lag 2
– Har kabelen nok effekt? På bad anbefales 120-150w pr km2

Varmekablene virker ikke, hva må jeg gjøre, bytte termostat eller pigge?

Det er vanskelig å konkludere om en varmekabel har sluttet å fungere uten å gjennomføre nødvendig måling av varmekabelen. Det er i de fleste tilfeller to årsaker til at en varmekabel har sluttet å fungere, dette er da termostat som har sluttet å funger eller varmekabelen har sluttet å fungere. Det man kan forsøke er å skru opp termostaten litt for å se om det blir noen reaksjon, men du må kontakte en autorisert elektriker som kan gjennomføre nødvendige målinger for å gi en fullstendig konklusjon.

Hvor lang tid tar det før varmekablene virker?

Det kan ta opp til 12 timer før gulvet når riktig temperatur. Men dette varierer i forhold til hvor mye støp som ligger rundt varmekabelen.

Jeg skal sette inn ny komfyr og platetopp hva må jeg tenke på?

Det er viktig å vite om man skal ha platetopp med induksjon eller ikke. Dette grunnet at en induksjon platetopp krever noe mer strøm. Dersom man har en tradisjonell kjeramisk komfyr i dag og skal bytte til separat platetopp så kan det være nødvendig med ny(e) kurser til kjøkkenet, samt komfyrvakt.

Komfyren virker ikke etter at jeg fikk montert komfyrvakt eller -Noe er feil med komfyrvakten. Hva gjør jeg?

Les brosjyren du fikk da komfyrvakten ble innstalert. Du kan også klikke deg inn på komfyrvakten via vår hjemmeside, for å finne brosjyren.

Noen komfyrvakter krever at man bytter batterier i sensoren. Prøv det først. I brukerveiledningen skal det stå hvordan dette gjøres.

Prøv å tilbakestille komfyrvakten. Hvordan man gjør dette står i brukerveiledningen. Dersom problemet vedvarer, ta kontakt.

Om du benytter produkt fra CTM lyng kan du ringe dems døgnåpne servicetelefon på 46488100

Jeg har kjøpt ny stekeovn med platetopp og ovn adskilt. Hva må gjøres?

Hvis du kun har hatt 1 kurs til stekeovn tidligere, så er denne kursen sannsynligvis for svak for å drifte platetopp (induksjon). Man trenger vanligvis mellom 20 og 25 ampere for å drifte platetoppen alene. I tillegg trenger man en kurs på minst 16 ampere som drifter stekeovnen.

Diverse

Jeg må ha ny kurs. Hvor mye koster det?

Det kommer an på anlegget ditt i dag. Er det skjult anlegg? Hvor langt er det fra sikringsskap til rommet/punktet kursen skal gå til? Hvor mange vegger må man eventuelt gjennom? Hva slags vegger er dette? Du kan sende oss en mail med denne informasjonen + bilder av sikringsskapets innmat og kursoversikt for å få en cirka pris. Serviceleder vil da enten gi deg pris med en gang, ellers vil han be om å få komme på befaring.

Jeg skal gjøre en veldig liten jobb. Kan jeg få befaring?

  1. Befaringer er hovedsakelig noe man gjør når arbeidet er relativt stort. Befaring må da til for å planlegge og gi et pristilbud.
  2. Vi tar i utgangspunktet ikke befaring hvis man skal sette opp 1 stikkontakt/bryter/termostat eller 1 lampe etc. Hvis du derimot skal pusse opp kjøkkenet, få på plass en ny kurs, gjøre endringer i sikringsskapet, så gjør vi mer enn gjerne en befaring hos deg.

Lyset flimrer etter at jeg fikk innstalet ny dimmer.

Dimmeren kan være feil innstilt. Er det LED spotter så prøv å skru opp styrken litt før du demper den igjen.

Hvorfor er det farlig med skjøteledning?

Bruk av skjøteledninger er ikke farlig i seg selv, men mange bruker dem på feil måte. En undersøkelse viser at syv av ti nordmenn kobler elektriske artikler til brannfarlige skjøteledninger i hjemmet sitt. Man skal ikke bruke skjøteledninger til produkter som trekker mye strøm (f.eks. varmeovner, oljeovner, vannkokere osv.) og man skal være forsiktig med å la skjøtelednigner ligge bak sofaen eller under stereobenken hvor det samler seg mye støv og utsettes for mekaniske påkjenninger hver gang man dunker borti med støvsugeren.

Hva kan jeg gjøre for å slippe å ta ut av stikkontakter hver gang det lyner?

For å sikre det elektriske anlegget mot lyn så finnes det noen tiltak som reduserer faren. Dette vil være å installere et overspenningsvern. Oversepnningsvern leder overspenningen vekk fra anlegget. Dette reduserer faren for at elektrisk utstyr blir skadet ved lynnedslag eller forsyrrelser i e-verkets nett.

Får ikke opp sikringen, har slått av alle aperatene, hva er feil?

Det kan være mangt som gjør at sikringen har gått og man ikke får slått den på igjen. Dersom du er utsatt av et slikt tilfelle så bør du kontakte en autorisert elektriker som kan gjennomføre nødvendige måler på ditt anlegg som vil da gi et svar på årsak, samt utbedre årsaken. Man skal ikke prøve å slå på sikringen hele tiden dersom den har slått seg av. Det er en årsak til at sikringen har gått og dersom man hele tiden prøver å slå den på så kan dette utgjøre stor brannfare.